OK babyfriendlynederland.nl gebruikt cookies om jouw bezoek makkelijker en persoonlijker te maken en om advertenties aan te passen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer

Auditoren

Auditoren

    Jannie van Doorn IBCLC

"Sinds 2000 ben ik lactatiekundige IBCLC en sindsdien ben ik ook auditor bij de voorloper van Baby Friendly Nederland, Zorg voor Borstvoeding. Het werk Baby Friendly Nederland vind ik boeiend en veelzijdig. Je ziet alle facetten rond  geboortezorg, zoals verloskundigen, kraamzorg, kraamafdelingen en neonatologie in ziekenhuizen, maar ook de nazorg van de JGZ. Het is mooi te zien dat er in al die jaren al veel verbeterd is in de begeleiding  bij (borst)voeding van moeders en baby’s. Als senior auditor maak ik afspraken met instellingen, soms help ik met het opstellen van een dagindeling voor de dag van de audit. Daarnaast ben ik ook betrokken bij het herzien van interviews."

 

 

 

Vera van Haaren IBCLC, auditor   Vera van Haaren IBCLC

"Ik ben lactatiekundige in een ziekenhuis. Met veel enthousiasme neem ik deel aan de audits in met name ziekenhuizen, waarbij ik een objectief beeld wil geven, op basis van internationale criteria. Zo hoop ik  bij te dragen aan een kwaliteitsonderzoek met als resultaat een tevreden instelling en een certificaat met een goed onderbouwd rapport."
 

 

 

 

Ineke Hartman IBCLC, senior auditor   Ineke Hartman IBCLC

"Ik ben lactatiekundige IBCLC sinds 1997, en heb een achtergrond als neonatologie-verpleegkundige. Sinds 1997 geef ik scholing aan de opleiding lactatiekunde en aan diverse zorgverleners, werk parttime in een ziekenhuis op een kinderafdeling om het borstvoedingsbeleid te ondersteunen en ik heb een eigen praktijk moeders in de thuissituatie te begeleiden. Ik vind het een uitdaging om elke keer weer, door kritisch te kijken en rekeninghoudend met de mogelijkheden, de sterke en zwakke punten van het beleid te herkennen. Door de  complimenten aan de ene, en de aanbevelingen en verbeterpunten aan de andere kant, kan een instelling verder met het verbeteren van de zorg. Continue scherp blijven op het verbeteren van de zorg rondom moeder en kind, geeft mij de drive om met veel plezier als auditor te werken en mee te denken in het verbeteren van de kwaliteit van de beste start in het leven willen geven."

 

 

 

Hester Hillegers IBCLC, senior auditor

   Hester Hillegers IBCLC

 "Ik ben lactatiekundige in een ziekenhuis. Ik werk graag voor Zorg voor borstvoeding certificering omdat het interessant is om te zien hoeveel inspanning een instelling heeft geleverd om voorheen de 10 Vuistregels en nu de 5 Standaarden in praktijk te brengen. De kracht van certificering zit vooral in het interviewen van de zorgafnemers; de jonge (a.s.) moeders. Bevlogen verpleegkundigen en tevreden moeders geven vertrouwen in  adequate zorg die baby's verdienen. Het is ook inspirerend voor mijn eigen werk als lactatiekundige."
 

 

 

Agnes Kuijper IBCLC

Sinds mijn tijd als vrijwilliger bij Vereniging Borstvoeding Natuurlijk ben ik enthousiast bezig met het begeleiden van vrouwen die graag borstvoeding willen geven. Ik ben inmiddels ruim tien jaar lactatiekundige en werk als neonatologie verpleegkundige en lactatiekundige in een regionaal ziekenhuis. Daarnaast heb ik een eigen praktijk waar ik ouders begeleiding geef bij het geven van borstvoeding. Sinds 2015 werk ik ook als senior auditor voor Baby Friendly Nederland. Mijn doel is dat alle ouders de objectieve informatie krijgen om hun eigen beslissing te maken rondom de gezondheid van hun kindje. Ik vind het heel inspirerend om dit op het kleine persoonlijke vlak te kunnen doen maar ook door mijn werk bij Baby Friendly kan meewerken aan het bevorderen van kwalitatief goede zorg in Nederland. Met mijn werk bij Baby Friendly Nederland hoop ik instellingen te motiveren en te stimuleren bij het behalen van dit keurmerk.

 

Mia van den Nieuwenhuizen IBCLC

"Ik ben drs.in de biologie en heb als wetenschappelijk onderzoeker gewerkt. Van vrijwilliger bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk ben ik, in 2004, lactatiekundige IBCLC geworden. Omdat ik het belangrijk vind dat moeders en kinderen goed worden geholpen bij het opstarten/geven van borstvoeding, ben ik auditor bij Zorg voor Borstvoeding geworden. Certificeren volgens de 5 Standaarden is namelijk een goede kwaliteitscheck voor de begeleiding van jonge ouders door een organisatie."

 

 

 

 

 

 

Lonneke Smits IBCLC

"Sinds 2010 ben ik Lactatiekundige IBCLC met een eigen praktijk in Noord-Limburg. Daarnaast ben ik medewerker bij Vereniging Borstvoeding Natuurlijk en geef ik regelmatig scholingen. Sinds 2015 ben ik ook actief bij Baby Friendly Nederland. Het is inspirerend om te zien wat zorginstellingen doen om moeders en kinderen te begeleiden naar een zo optimaal mogelijke voedingssituatie. Door het proces van certificeren komen opnieuw de puntjes op de i, daar draag ik graag aan bij."