OK babyfriendlynederland.nl gebruikt cookies om jouw bezoek makkelijker en persoonlijker te maken en om advertenties aan te passen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer

Bestuur

   Anna Krüger, voorzitter

 "Als zelfstandig verloskundige (van 1980 – 2000) ben ik altijd zeer gemotiveerd geweest moeders te adviseren en te helpen met het geven van borstvoeding. Mijns inziens een belangrijk onderdeel van de groei (fysiek en  mentaal) en  gezondheid van moeder en kind. Ook als het niet mogelijk of wenselijk is borstvoeding te geven, is  het belangrijk de  voeding zoveel mogelijk vanuit lichamelijke warmte en aandacht te geven: eten is tijdens het hele leven een belangrijk  sociaal gebeuren waar basisveiligheid ontstaat en bevestigd wordt". 

 

 

Tineke De Backer IBCLC, algemeen bestuurslid   Tineke De Backer IBCLC, algemeen bestuurslid

"De positieve ondersteuning en houding van zorgverleners rondom borstvoeding draag ik een warm hart toe. Zo kunnen gezinnen rekenen op een op een goede start met het ouderschap en samen genieten van alle belangrijke aspecten die borstvoeding te bieden heeft: voedingswaarde, hechting, hersen- psychologische ontwikkeling. Hier wil ik  vrije tijd en energie voor inleveren om hieraan een bijdrage te leveren."

 

   

 

 Monique van der Valk, penningmeester

"Ieder kind verdient een zo optimaal mogelijke start. Met het verzorgen van de certificering van zorgverleners conform het Baby Friendly Hospital Initiative-programma van UNICEF en de WHO streeft Baby Friendly Nederland voor álle baby’s een optimale start na.

Dit doel ligt mij als moeder na aan het hart. Baby Friendly Nederland is dan ook een uitstekende organisatie om mijn kennis en vaardigheden voor in te zetten. Om de doelen van de stichting te realiseren is het, naast de inhoudelijke en organisatorische zaken, ook van belang dat de organisatie ook qua bedrijfsvoering gezond is en blijft. Vanuit mijn vakdiscipline richt ik mij binnen het bestuur specifiek op de portefeuille financiën binnen de organisatie. Dit overigens in goede en prettige samenwerking met de overige bestuursleden en de gemotiveerde medewerkers van Baby Friendly Nederland!"