OK babyfriendlynederland.nl gebruikt cookies om jouw bezoek makkelijker en persoonlijker te maken en om advertenties aan te passen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer

Voor alle baby’s van Nederland

Over certificeren

Nieuws

Scholing wat en hoe?

24-04-17

Scholing

In het scholingsbeleid moet zijn opgenomen dat medewerkers per jaar minimaal twee uur scholing volgen en dat per jaar twee uur besteed wordt aan de standaarden gerelateerde informatie.

Daarmee wordt bedoeld:

  1. Trek tijd uit voor formele scholing. Omdat het resultaat belangrijker is dan de besteedde tijd, is de minimale eis twee uur per jaar.
  2. Uit de audit/ het rapport of de interne audit, blijkt waar de scholingsbehoefte ligt.
    Onder de nieuwe standaarden wordt de kennis van medewerkers niet meer getoetst. Er wordt naar de kennis en ervaringen van ouders gevraagd. Dus scholing van medewerkers moet niet alleen gericht zijn op kennisverwerving, maar ook op de vaardigheid om kennis op ouders over te brengen.
  3. Naast de twee-uurs-eis voor scholing, is er ook een twee-uurs-eis voor aan de standaarden gerelateerde informatie. Denk daarbij aan interne nieuwsbrieven, periodiek vakinhoudelijk overleg (over voeding voor baby’s 0-2 jaar en andere aan de standaarden gerelateerde onderwerpen).