OK babyfriendlynederland.nl gebruikt cookies om jouw bezoek makkelijker en persoonlijker te maken en om advertenties aan te passen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer

Over ons

Visie

Baby Friendly Nederland ziet een maatschappij voor zich waarin alle kinderen goed gehecht zijn, en gevoed worden in overeenstemming met hun fysiologische blauwdruk. Daarbij streven wij ernaar dat ouders met respect worden behandeld met inachtneming van hun culturele achtergrond en ondersteund in hun eigen keuzes op grond van objectieve informatie zodat zij hun kinderen optimaal kunnen voeden in de eerste levensjaren. Ook streven wij naar de bescherming, bevordering en ondersteuning van borstvoeding en verhogen van de borstvoedingscijfers.

Missie

Het keurmerk Baby Friendly is een middel om te komen tot kwaliteit en continuïteit van zorg voor (borst-)voeding en hechting. Alle zorgorganisaties in Nederland die zich bezighouden met ouder- en kindzorg werken toetsbaar conform het Baby Friendly Hospital Initiative-programma van UNICEF en de WHO. Volgens de evidence die aan dit programma ten grondslag ligt, leidt dit tot maatschappelijke (gezondheids-)winst . Het Baby Friendly keurmerk heeft als uitgangspunt fysiologisch babygedrag en hechting van álle baby's ongeacht de voeding die ze krijgen. Zo gaat de focus van 'borst-of-fles' naar 'baby'. De gecertificeerde organisaties leven de WHO-code na en geven ouders objectieve, niet door commercie gekleurde informatie. Baby Friendly Nederland handhaaft naleving van deze code.

Kernwaarden

Onze organisatie heeft al sinds 1996 de volgende kernwaarden: deskundig, onpartijdig en onafhankelijk, integer, klantvriendelijk en transparant.